Nya elmätare


Framtidens elmätare har en del funktionalitetskrav som måste uppfyllas och möjliggör fler tekniska lösningar än de vi har idag. Till exempel kommer du som kund att kunna köpa olika typer av app-lösningar som kopplas in direkt i elmätaren. På så sätt kan du se din elförbrukning i realtid och få mer kontroll över dina elvanor.

I början av 2021 påbörjar vi det omfattande projektet att byta ut samtliga 10 300 elmätare i vårt nätområde. Skälet är en ny lagstiftning som träder i kraft 2025*.

Ungefär 60 % av elmätarna i vårt nätområde sitter inne i villor eller lägenheter vilket betyder att vi i många fall kommer att behöva kontakta våra kunder för att få tillgång till anläggningen. Ett byte tar ca 20 minuter och du kommer att vara utan el under samma tid. För dig som har elmätare i fasadskåp, trappuppgång eller andra utrymmen som vi kommer åt själva så behöver du inte vara hemma när bytet sker.

Planen är att vi kommer att påbörja utbytet av elmätarna i vårt nätområde under första kvartalet 2021 och vara klara under slutet av 2023. Eftersom projektet är så pass stort ryms det inte inom vår ordinarie verksamhet, därför kommer montaget att genomföras med hjälp av företaget OneCo Networks (tidigare Relacom) som upphandlats under hösten. Läs gärna mer om våra mätarbyten>>


Vill du komma i kontakt med vår kundtjänst?

Kundtjänst

Vår strävan är att ha en öppen och nära dialog med dig som kund. Därför är vi aldrig längre bort än ett telefonsamtal eller ett mail. Du kan också chatta med oss direkt här på vår hemsida.

Varnumsleden 1, 681 91 Kristinehamn
Öppettider:
Vardagar 08:00 - 12:00
13:00 - 15:30