Ett stabilt pris som anpassar sig!

Nu ger vi även små elabonnenter chansen att ta del av en avtalsform som ofta bara erbjuds till storkunder. Förvaltad Elfond är en avtalsform som våra elhandelsspecialister hanterar, där de köper mer el när priset är lågt och mindre el när det är högt. På så sätt skapar man ett stabilt pris som både består av en rörlig del och en fast del. Priset ändras från månad till månad. Du som väljer Förvaltad Elfond får ett nyhetsbrev varje månad där våra inköpare beskriver vad som hänt sedan senast och hur prisutvecklingen har sett ut. Erbjudandet om Förvaltad Elfond gäller enbart i Elområde 3, där bland annat Kristinehamn ingår. (Karta till beskrivning av elområden >>)

Så här har prisutvecklingen sett ut under 2021, 2022 och 2023:

Den orangea linjen är det rörliga medelpriset och den blåa linjen är priset per kWh för Förvaltad Elfond.  Här kan du se jämförelsepriserna i en tabell >>

Varför är fonden dyrare än det rörliga medelpriset vissa månader?

Under hösten 2022 var osäkerheten inför vintern stor. Det fanns prognoser som visade att priset skulle kunna hamna på historiskt höga nivåer med bred marginal. På grund av detta prissäkrade vi en stor del av volymen för januari redan under hösten för att fondens pris inte skulle skena i samma utsträckning som det rörliga priset. Under halva december låg spotpriset extremt högt, framförallt på grund av kyla. Sedan kom mildvädret och även om det rörliga priset i december blev historiskt högt (379,74 öre/kWh) så hade det kunnat bli mycket värre. Den 15 december låg priset på en nivå en bit över 600 öre/kWh inkl moms. Fondens pris i december blev, tack vare prissäkringar tidigare under 2022, 328,40 kr/kWh.

Sett över en längre period erbjuder fonden ett stabilt pris på relativt låga nivåer men eftersom prissättningen är väderberoende kan det göra att fonden hamnar lite högre under vissa perioder. Fonden kapar både topparna men också dalarna av det rörliga priset.

Aktuellt pris för april 2023 var 159,40 öre/kWh inkl moms. Priset för Förvaltad Elfond fastställs i efterskott månaden efter.

Fördelar med Förvaltad Elfond:

  • Eftersom du ingår i en gemensam fond tillsammans med alla andra kunder som väljer Förvaltad Elfond skapar vi möjligheten till en trygg prisutveckling över tid.
  • Du får månadsvisa nyhetsbrev med information om prisutvecklingen den senaste tiden.
  • Du har ingen bindningstid, bara 3 månaders uppsägningstid!
  • Avtalet börjar gälla direkt från och med nästa månadsskifte!*
  • All el i ditt elavtal kommer från sol-, vind- eller vattenkraft.

Vill du teckna Förvaltad Elfond?

Om din anläggning använder mindre än 150 000 kWh så kan du teckna elavtal direkt här på vår hemsida. Har du en större anläggning? Ring oss på 0550- 881 50 eller skicka e-post >>   till vår kundtjänst. OBS! Vi erbjuder endast Förvaltad Elfond till elkunder i elområde 3.

*Gäller om du är kund hos oss utan bindningstid, om du tecknar ett nytt avtal vid inflyttning eller om det är mer än 14 dagar kvar till månadsskifte.

Förvaltad elfond

Kilowattimmepris
159,40 öre/kWh
Elpris inkl elcert + vattenkraft 123,62 öre/kWh
Påslag 3,9 öre/kWh
Moms 31,91 öre/kWh
100% Vattenkraft Ingår i alla våra elavtal
0 kr/mån
Fast månadsavgift Inkl. moms, totalt 468 kr/år
39 kr/mån
Jämförpris

Jämförpriserna baseras på tre olika typårsförbrukningar (lgh, villa resp. eluppvärmd villa) inklusive alla avgifter (fast avgift och moms). Elnätsavgifter och energiskatt ingår inte.

2 000 kWh/år 182.8 öre/kWh
5 000 kWh/år 168.76 öre/kWh
20 000 kWh/år 161.74 öre/kWh