Nu ger vi även små elabonnenter chansen att ta del av en avtalsform som ofta bara erbjuds till storkunder. Förvaltad Elfond är en avtalsform som våra elhandelsspecialister hanterar, där de köper mer el när priset är lågt och mindre el när det är högt. På så sätt skapar man ett stabilt pris som både består av en rörlig del och en fast del. Priset ändras från månad till månad. Du som väljer Förvaltad Elfond får ett nyhetsbrev varje månad där våra inköpare beskriver vad som hänt sedan senast och hur prisutvecklingen har sett ut. Erbjudandet om Förvaltad Elfond gäller enbart i Elområde 3, där bland annat Kristinehamn ingår. (Karta till beskrivning av elområden >>)

Så här har prisutvecklingen sett ut under 2021 och hittills 2022:

Den orangea linjen är det rörliga priset och den blåa linjen är priset per kWh för Förvaltad Elfond. Som du ser har priset legat lägre än rörligt pris under i stort sett hela 2021 och även om det har gått upp så rusade det inte alls på samma sätt som det rörliga priset. Under oktober och november månad sjönk spotpriset kraftigt och då följer inte fonden med i riktigt samma utsträckning eftersom en stor del av volymen är köpt sedan tidigare på ett högre pris. Här kan du se jämförelsepriserna i en tabell >>

Aktuellt pris för december var 328,40 öre/kWh inkl moms. Priset för Förvaltad Elfond fastställs i efterskott månaden efter.

Fördelar med Förvaltad Elfond:

  • Mindre risk! Du får ett stabilt pris som inte ändrar sig lika kraftigt som exempelvis det rörliga priset gjort de senaste månaderna. Vi håller koll åt dig.
  • Eftersom du ingår i en gemensam fond tillsammans med alla andra kunder som väljer Förvaltad Elfond skapar vi möjligheten till en trygg prisutveckling.
  • Du får månadsvisa nyhetsbrev med information om prisutvecklingen den senaste tiden.
  • Du har ingen bindningstid, bara 3 månaders uppsägningstid!
  • Avtalet börjar gälla direkt från och med nästa månadsskifte!*
  • All el i ditt elavtal kommer från sol-, vind- eller vattenkraft.

Vill du teckna Förvaltad Elfond?

Om din anläggning använder mindre än 150 000 kWh så kan du teckna elavtal direkt här på vår hemsida. Har du en större anläggning? Ring oss på 0550- 881 50 eller skicka e-post >>   till vår kundtjänst. OBS! Vi erbjuder endast Förvaltad Elfond till elkunder i elområde 3.

*Gäller om du är kund hos oss utan bindningstid, om du tecknar ett nytt avtal vid inflyttning eller om det är mer än 14 dagar kvar till månadsskifte.

Förvaltad elfond

Kilowattimmepris
328,40 öre/kWh
Elpris inkl elcert + vattenkraft 258,82 öre/kWh
Påslag 3,9 öre/kWh
Moms 65,68 öre/kWh
100% Vattenkraft Ingår i alla våra elavtal
0 kr/mån
Fast månadsavgift Inkl. moms, totalt 468 kr/år
39 kr/mån
Jämförpris

Jämförpriserna baseras på tre olika typårsförbrukningar (lgh, villa resp. eluppvärmd villa) inklusive alla avgifter (fast avgift och moms). Elnätsavgifter och energiskatt ingår inte.

2 000 kWh/år 351.8 öre/kWh
5 000 kWh/år 337.76 öre/kWh
20 000 kWh/år 330.74 öre/kWh