Elnätsavgiften


Din nätavgift till Kristinehamns Elnät består av två delar – en fast månadskostnad och en rörlig elöverföringsavgift.

Nedan eller via menyn till höger under ”Elnätsavgiften” hittar du information om vad priset blir för dig, beroende på vilken tariff du tillhör.

Nätavgifter, inkl. moms
Nätavgifter, exkl. moms
Nätavgift, effektmätning

Konsumenternas Energimarknadsbyrå kan du läsa mer om nätavgifter generellt.

Nyhet! Energiskatteansvaret flyttas över till nätbolagen!

Från och med den 1 januari 2018 kommer energiskatten att debiteras på din elnätsfaktura. Energiskatten är idag 32,50 öre/kWh och har tidigare debiterats av ditt elhandelsföretag. För dig som har elavtal med Kristinehamns Energi AB kommer förändringen inte att märkas mer än att posten på fakturan som avser energiskatten flyttas från elhandelssammanställningen till elnätssammanställningen. Du som har elavtal med ett annat elhandelsföretag kommer att märka att totalpriset per kWh för din användning sjunker med 32,50 öre medan elnätsfakturan ökar med 32,50 öre/kWh. Om du slår ihop kostnaderna på din elnätsfaktura och kostnaderna på din elhandelsfaktura så kommer totalsumman vara densamma som innan skatten flyttades över till elnätsföretaget.

 


Vill du komma i kontakt med vår kundtjänst?

Vår strävan är att ha en öppen och nära dialog med dig som kund. Därför är vi aldrig längre bort än ett telefonsamtal eller ett mail. Självklart är du även välkommen att besöka oss om du har vägarna förbi.

Varnumsleden 1, 681 93 Kristinehamn
Öppettider:
Vardagar 08:00 - 15:30