Stora variationer


Elpriserna påverkas av många olika faktorer som bland annat utbud och efterfrågan, väderförhållanden, bränslekostnader, politiska beslut mm. I takt med att andelen förnybar elproduktion, som sol- och vindkraft, ökar så ökar även svängningarna i elpriset vilket innebär att priserna i perioder kan variera mycket från timme till timme.

Kylan dröjde sig kvar under vårkanten och vårfloden som normalt drar i gång under andra halvan av april försenades därför. I maj däremot steg temperaturen rejält och vårfloden drog i gång med full kraft.

Minskad elanvändning samt en snabb och kraftig vårflod i samband med gott om vind- och solkraftproduktion, både inom Sverige samt i Europa, gav betydligt lägre elpriser på spotmarknaden. Vi har även kunnat se en hel del timmar med negativa priser under perioden, alltså att man får betalt för att använda energi de timmarna om man har ett timavräknat avtal eller får betala för att mata in på elnätet om man har en produktionsanläggning. Dessa minuspriser förekommer både under natten och mitt på dagen vilket skapar ett fenomen som kallas duck curve eller ankkurva. Den beskriver solkraftens produktionsmönster.

För dig som har möjlighet och är bekväm med prisvariationer är det rörliga priset ett bra alternativ för närvarande. Med vårt rörliga avtal har du enbart en månads uppsägningstid och kan snabbt byta till ett annat alternativ om så önskas. Vi erbjuder även rörligt timprisavtal vilket passar dig som har större möjligheter att styra om din elanvändning till de billigare timmarna på dygnet.

Känner du att trygghet och långsiktighet är det viktigaste för dig så kan det vara ett bra läge att teckna ett fast pris. Har du ett avtal som löper ut under hösten eller vintern finns en möjlighet att redan nu teckna om ditt avtal. Kontakta oss för aktuella priser!

Godkänd elleverantör hos Checkwatt!

För dig som har ett batteri installerat och vill teckna avtal med Checkwatt för att kunna delta på stödtjänstmarknaden så är vi nu godkända som kompatibel elleverantör. Det innebär alltså att du kan ha kvar ditt elavtal med oss och samtidigt teckna avtal med Checkwatt.

 


Vill du komma i kontakt med vår kundtjänst?

Kundtjänst

Vår strävan är att ha en öppen och nära dialog med dig som kund. Därför är vi aldrig längre bort än ett telefonsamtal eller ett mail. Du kan också chatta med oss direkt här på vår hemsida.

Varnumsleden 1, 681 91 Kristinehamn
Öppettider:
Vardagar 08:00 - 12:00
13:00 - 15:30