Drift och underhåll


I vårt elnät finns över 1000 trästolpar, vissa så gamla som från 50-talet. Våra stolpar ska besiktas med jämna mellanrum. Vi tittar då på att stolpen är säker att klättra i, att den t ex inte är rutten och även så att träd och buskar inte växer i närheten och kan orsaka strömavbrott eller andra skador. I vårt system uppdateras sedan dokumentationen med hur stolpen är impregnerad, i vilken mark stolpen står, hur många stag som håller upp den samt vilken ledning som sitter i toppen.

Detta är ett arbete som ingår i vår årliga underhållsplan.

Ett annat arbete som utförs är besiktning av våra isolerade ledningar då hårda vindbyar har uppmätts. Har det blåst 17 m/s eller mer ger vi oss ut och ser över alla ledningsgator. En isolerad ledning orsakar oftast inte ett strömavbrott då ett träd faller över den, vilket gör att vi inte automatiskt får vetskap om att trädet ligger på ledningen.

Om du är ute och rör dig i skog och mark och ser ett träd eller en grov gren som ligger på vår ledning så får du väldigt gärna höra av dig till oss via telefon, e-post eller messenger.


Vill du komma i kontakt med vår kundtjänst?

Kundtjänst

Vår strävan är att ha en öppen och nära dialog med dig som kund. Därför är vi aldrig längre bort än ett telefonsamtal eller ett mail. Du kan också chatta med oss direkt här på vår hemsida.

Varnumsleden 1, 681 91 Kristinehamn
Öppettider:
Vardagar 08:00 - 12:00
13:00 - 15:30