JOBBA SOM ELMONTÖR


Elmontör


Att jobba som elmontör är ett omväxlande och spännande jobb. Arbetsuppgifterna varierar mellan allt från kopplingsarbete i våra nätstationer till klättring i stolpe.

Hur ser en vanlig dag ut för våra elmontörer?

Arbetsdagen börjar med att montören beger sig ut till sin arbetsplats för att fortsätta i sitt projekt. Projektet kan vara allt från att ansluta ett nybyggt hus till att ta ner ledningar som inte längre används. Det kan även vara att se till att stationer och kabelskåp underhålls och fungerar som de ska.

När klockan börjar närma sig slutet för dagen är det dags att åka tillbaka till kontoret och överlämna driften av vårt elnät till beredskapsstyrkan som är i tjänst dygnet runt. De flesta av våra montörer ingår också i vår beredskapsstyrka.

Vilken utbildning krävs för att jobba som elmontör?

Vill du jobba som distributionselektriker kan vi tipsa om Åsbro Kursgårds Arbetsmarknadsutbildning Distributionselektriker/linjemontör i samarbete med Arbetsförmedlingen. Åsbro erbjuder även olika branschutbildningar inom området. På gymnasienivå har de även El- och energiprogrammet i samarbete med Alléskolan i Hallsberg.

Då det råder brist på elmontörer i Sverige och medelåldern är hög är elmontör ett framtidsyrke!


Vill du komma i kontakt med vår kundtjänst?

Kundtjänst

Vår strävan är att ha en öppen och nära dialog med dig som kund. Därför är vi aldrig längre bort än ett telefonsamtal eller ett mail. Självklart är du även välkommen att besöka oss om du har vägarna förbi.

Varnumsleden 1, 681 93 Kristinehamn
Öppettider:
Vardagar 08:00 - 12:00
13:00 - 15:30