Under november presenterades ett förslag till nytt elstöd till alla elkunder i elområde 3-4. Det gäller  i första läget enbart privatpersoner och ett nytt förslag har tagits fram där även näringsidkare, föreningar och andra juridiska personer ingår.

Stödet till konsumenter beräknas kunna betalas ut i februari och det är Försäkringskassan som kommer att hantera utbetalningarna. Som stödet ser ut just nu får alla konsumenter som stod på ett elnätsavtal den 17 november 0,5 kr/kWh för den volym man använt under perioden 1 oktober 2021 till 30 september 2022. Det enklaste sättet för dig som kund att ta fram denna siffra är att logga in på vår Mina sidor-tjänst och söka ut perioden under Elanvändning. Om du flyttat in på anläggningen någon gång under perioden måste du kontakta oss för att få fram siffran. Vi kommer dock automatiskt att skicka de korrekta uppgifterna till Försäkringskassan för utbetalningen.

Den 25 januari hölls en pressträff med Försäkringskassan där man informerade om detaljerna kring utbetalningen. Utbetalningarna kommer att påbörjas den 20 februari och pågå under några dagar. För att få pengarna så snart som möjligt rekommenderar man att du som kund registrerar önskat konto i Swedbanks kontoregister. Detta ska göras senast den 13 februari. Om inget konto finns registrerat hos Swedbank letar Försäkringskassan i sitt eget register och om konto saknas även där så skickas en utbetalningsavi. Läs hela informationen från Försäkringskassan här >>


Vill du komma i kontakt med vår kundtjänst?

Kundtjänst

Vår strävan är att ha en öppen och nära dialog med dig som kund. Därför är vi aldrig längre bort än ett telefonsamtal eller ett mail. Du kan också chatta med oss direkt här på vår hemsida.

Varnumsleden 1, 681 91 Kristinehamn
Öppettider:
Vardagar 08:00 - 12:00
13:00 - 15:30